Bazlama tarifi malzemeleri
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 anlık sanal paket
- 2 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz (temiz)
Bazlama tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle ılık suda şeker ve mayayı açalım, biraz bekleyip kabarana kadar bekleyelim.
- 5 su bardağı una maya ve tuzu ekleyelim ve kalan suyu azar azar ekleyip sert bir hamur olacak şekilde kontrollü olarak ekleyelim.
- Unun cinsine göre su miktarı değişir.
- İyice yoğurun ve en az bir saat mayalanmaya bırakın.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde şekerlere ayırıp merdane yardımıyla fazla gevşetmeden açalım, temiz bir tepsiye alıp üzerini örtüp biraz mayalanmasını bekleyelim.
- Isıtmalı çatının altını çok sık açmayın.
- Bezeleri çevirerek pişirin, bir tarafı tamamen pişene kadar beklemeyin, bezeleri en az 9-10 kez çevirerek pişirin.
Deneyen herkese bol şans Buraya kadar geldiysen lütfen bir beğeni ya da yorum bırak. .
resimli bazlama tarifi
Bazlama’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]