medyauzmani.com

bazlama

Bazlama tarifi malzemeleri

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz (temiz)
Bazlama tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle ılık suda şeker ve mayayı açalım, biraz bekleyip kabarana kadar bekleyelim.
  2. 5 su bardağı una maya ve tuzu ekleyelim ve kalan suyu azar azar ekleyip sert bir hamur olacak şekilde kontrollü olarak ekleyelim.
  3. Unun cinsine göre su miktarı değişir.
  4. İyice yoğurun ve en az bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Daha sonra mandalina büyüklüğünde şekerlere ayırıp merdane yardımıyla fazla gevşetmeden açalım, temiz bir tepsiye alıp üzerini örtüp biraz mayalanmasını bekleyelim.
  6. Isıtmalı çatının altını çok sık açmayın.
  7. Bezeleri çevirerek pişirin, bir tarafı tamamen pişene kadar beklemeyin, bezeleri en az 9-10 kez çevirerek pişirin.

Deneyen herkese bol şans 😍 Buraya kadar geldiysen lütfen bir beğeni ya da yorum bırak. ❤.

resimli bazlama tarifi

Bazlama’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın