Bazlama Tarifi Evde Bazlama Nasıl Yapılır?

Bazlama Tarifi Evde Bazlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak mayayı şeker ve 1 su bardağı ılık su ile karıştırıp mayanın etki etmesini 10 dakika bekleyin.Ardından kalan ılık su, yağ ve tuzu ekleyip elimizle karıştırarak yavaş yavaş unu ilave edin. Ele biraz yapışan yumuşak bir hamur yapalım. Bir masa örtüsüne sarın ve bir saat dinlendirin.

Daha sonra hamurun gazını alıp unu toplayıp tezgaha serpelim.

Önce hamuru ortadan ikiye bölelim ve elimizle uzunlamasına yuvarlayalım. Portakal büyüklüğünde bezeler yapalım. Bütün haç için 17 beze çıktı.

Bezelerin ununu eleyip çok ince ya da kalın olmayacak şekilde bir iğne ile açalım ve kapağını kapatalım. İlk 6 bezeyi açıp kalan bezeleri kapattım.

Açtıklarımı iki teflon tavada orta ateşte yağsız pişirdim. Bezeleri tavaya koyduğumda bir dakika çevirdim, sonra tekrar çevirdim. Sık sık çevirirseniz balon gibi yükselir ve yumuşacık pamuk topları vardır.

Her şey pişince temiz bir beze koyup poşete koyup istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.

Çay saat 5’te, kahvaltıda veya ana yemeklerin yanında yiyebilirsiniz.

Denemek isteyen herkese tavsiye ederim.

Yığını bir dondurucu poşetine koyabilir ve dondurucuda saklayabilirsiniz.

Bazlama Tarifinin Resimlerinin Yapılması:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın