Belen Tava Nasıl Yapılır – En Sevdiğim Yemekler

Pilavın yanında servis edebileceğiniz lokum gibi pişen muhteşem lezzetiyle çok sağlıklı bir et yemeği yapıyoruz.

Eti bir kaseye alıp üzerine soğan, sarımsak, biber, domates serpip etin yanına koyuyoruz.

Baharatları, tuzu ve yağı döküp elimizle karıştırıyoruz.

Fırına koyduğumuz tepsiye diziyoruz.

Yağı küçük parçalar halinde koyuyoruz.

Fırında pişirme kağıdını ıslatın ve eti kaplayacak şekilde yayın.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika üzeri kapalı olarak pişirin.

Daha sonra kağıdı alıp etler eriyene kadar pişiriyoruz.

Ocaktan alıp sıcak servis yapıyoruz.

Belen tavası hazır

yemek ister misin 😋

Not: Dilerseniz tavuklu da yapabilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın