Belen Tava Tarifi, Belen Tava Nasıl Yapılır?
Belen Tava, Hatay ili Belen’in lezzetli yemeklerinden biridir. Güveç tepsinin tadıyla çok güzeldi tavsiye ederim.
Kuzu kuşbaşı dedim ama yiyemiyorsanız ya da sevmiyorsanız dana eti ama önceden baharatlayıp bekletebiliriz, önce folyo ile kaplayabilirsiniz. , et piştikten sonra folyoyu çıkarın ve ağzınızla pişirmeye devam edin.
Yemeğimizi hazırlamak 10 dakika sürüyor, çok kullanışlı. İlk olarak resimlerde gördüğünüz gibi kuşbaşı etimizin altına bir kaşık domates ve biberi, biberi ekleyip karıştırıp kenara alıyoruz.
Bu arada kuyruk eti kullanırsanız küçük bir parça ince kıyılmış etle karıştırabilirsiniz, yemeğin püf noktası da harika bir lezzet katması diyebilirim.
Güveç tepsimize kırmızı kapya ve yeşil biberimizi, 1 büyük boy soğanı ve çok ince sarımsağı koyuyoruz.
Üzerine önceden koyduğumuz etimizi dizip, konserve domatesimizi ilave ediyoruz (domates yoksa kabuklarını soyup büyüklüğüne göre 2-3 domatesi rendeleyebilirsiniz)
Daha sonra baharatlarımızı (damak zevkimize göre tuz, karabiber, kekik) ekleyip üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı serpip 190 derecedeki kızgın fırında ara ara çıkarıp karıştırarak pişiriyoruz.
Suyu emmesi ve etin pembeleşmeye başlaması en iyisidir. Sadece 15 dakika dinlenirsek güzel sonuçlar alıyoruz.
Varsa ayranı, lavaşı alayla yiyoruz.
Güveç tepsiniz yoksa normal tepside de olur ama güveç varsa lezzet katıyoruz.
Deneyecek ve yapacak olanlara kolay gelsin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]