Beşamel Soslu Fırında Karnabahar – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Çorbada, patateste, salatada bazen zeytinyağlı bazen de etli olarak pişirdiğimiz karnabahar çok daha lezzetli bir şekilde karşınıza çıktı.

İnatçı kocalar ve çocuklar için kabuğunu soyup servis edebileceğiniz lezzetli bir tarif. Beşamel sos yapmak karnabahar haşlamak kadar kolay. Önemli olan kavurduğunuz un ve tereyağına sütü azar azar ilave edip bol çırpmak. Bu şekilde sos topaksız bir muhallebi haline gelecektir.

Beşamel soslu ızgara karnabahar

Bu günlerde haşlanmış sebzelerimden birçok tarif deniyorum ve bilirsiniz, bu kış sağlıklı besleneceğiz.

Beşamel soslu ızgara karnabahar

Beşamel sos ile ilgili merak ettiğiniz bir şey varsa hazırladığımız videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Aşk…

Beşamel soslu ızgara karnabahar malzemeleri

    1 küçük karnabahar 2 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet domates veya 1 adet közlenmiş kırmızı biber (isteğe bağlı)

Beşamel soslu fırında karnabahar tarifi nasıl yapılır?

Kalan veya haşlanmış karnabaharı küçük parçalar halinde doğrayın ve ısıya dayanıklı bir kızartma kabına koyun. Karnabaharın üzerine doğranmış domates veya közlenmiş biber serpin. Beşamel sos için margarini veya tereyağını tencereye alın. Unu tavaya ekleyin ve rengi biraz koyulaşana ve aroması çıkana kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Kavurduğunuz unun içine sütü azar azar eleyin ve hızlıca çırpmaya devam edin. Tüm süt bitene kadar aynı işlemi yapın. Orta ateşte karıştırarak sos muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Karnabaharı tamamen kaplayacak şekilde muhallebi benzeri sosu dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve ılık veya sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın