Fırında Patates Köfte ve Beşamel Sos Tarifi için önce köfteleri hazırlayalım.
Köfte karışımını bir kaseye koyun ve iyice çırpın. Elimizle sunup tepsiye diziyoruz.
Daha sonra patatesleri soyun ve elmaları dilimler halinde kesin. Baharatları ekleyip karıştırın.
Bir tepsideki köftelerin üzerine patatesleri koyuyoruz ve 1 su bardağı su döküyoruz.
Patatesleri önceden ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin.
Patatesler haşlanırken beşamel sosunu hazırlıyoruz. Küçük bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyin. Un kokusu çıkana kadar kavurun ve karışıma sütü ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Haşlanan patateslerin üzerine beşamel sosu dökün ve tekrar fırına verin. Biraz yıkanınca çıkarın ve kaşar peynirini dökün. Biz de pişiriyoruz. Peynir eriyene kadar pişiriyoruz.
Beşamel Soslu Fırında Patates Köfte servise hazır.
AFİYET OLSUN
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]