medyauzmani.com

Armut Domates Turşusu – En Sevdiğim Yemek

Armut Domates Turşusu Tarifi İçin,

Domates sosu yapmak için önce domatesleri güzelce yıkıyoruz.

Yıkadığımızda kiri lekelerden ayırırız.

Sarımsakları çıkarıyoruz.

1 litrelik bir kavanoza 5 bezelye ve 5-6 diş sarımsağı koyuyoruz.

Kavanozu yıkanmış domateslerle dolduruyoruz.

Kavanoza bir çay kaşığı sirke dökün.

Ve içine sirke ve suyu döktüğümüz kavanozu dolduruyoruz ve kavanozu dikkatlice kaseye döküyoruz.

Bir kaşık tuz ve küçükse 2-3, küçükse 3-4 limon tuzu koyup tuz ve limon eriyene kadar karıştırıyoruz ve sıvıyı dikkatlice kavanoza geri alıyoruz.

Bunu yaparsanız, turşu suyu hiç bozulmayacaktır.

Su koyduğumuz şişenin kapağını kapatıyoruz.

Aynı işlemi diğer 2 kavanoz için de yapıyoruz.

Armut domates turşusu hazır.

Sağlıklı ye.

Yapabilenler için kolay.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın