medyauzmani.com

Beşamel Soslu Fırında Sebze ve Tavuk

Brokoli ve kar tanelerini sevmeyenler için fırında güzel bir yemek gibisi yoktur.

Sebzeli ve fesleğen soslu tavuk yemeklerimiz için önce seçip küçük parçalara ayırdığımız karnabahar ve brokoliyi, dilimler halinde kestiğimiz havuçları tencereye alıp sıcak suyu ilave edip pişirip pişiriyoruz. 30 dakika kaynatalım.

Arada bir çatalla keşfe çıkalım, biraz haşlanan ve biraz ömrü olan sebzelerimiz küçük bir tavada veya sos tenceresinde 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, bir çay kaşığı domates ekleyerek domates sosunu hazırlayalım. yapıştırın, küpler halinde kesin ve 2 diş sarımsağı küçük parçalar halinde kesin.

Dilerseniz sobamıza koyup karıştırıp domatesler biraz sönünce 1/2 su bardağı su ekleyebilirsiniz.

Tavuk etini minik minik doğrayıp az yağda pişirelim.

Başemol sos için bir tencereye tereyağımızı alıp unu ekleyelim, un kokusu çıkana kadar ısıtalım, sütümüzü ekleyip sürekli karıştıralım, kaynayınca ocağı kapatalım.

Süzdüğümüz sebzeleri ve tavukları ve domates sosunu ekleyelim yani kredimizde üzerine bazal sosu dökelim en son cheddar peynirini (isterseniz rendeleyerek ekleyebilirsiniz) 180°C 15-20 derecede dakika. Kahverengi olana kadar pişirin.

afiyet olsun.. .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın