Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu senenin ilk tarifi hepimizin çok sevdiği pankek olsun istedim 🙂 Yaptığımız pankeklerin tatlı ve tuzlu tatları büyük küçük herkesin severek yiyeceği…
Bu tarif iki tarifin birleşimi, yine birçok aşaması var ama yapımı çok kolay. Rulolar önceden yapılabilir ve dondurucuda saklanabilir.
Böylece, yemek yemediğiniz zamanlarda, ister beşamel sos ile ister sadece kaşar peyniri ile kızartılmış olarak, çıkarılıp ısıtılarak servis edilebilir.
Tabii ki bu tarifi sadece ıspanakla değil, tavuk kreması ve mantar gibi farklı dolgularla da deneyebilirsiniz.
Krepten hazırlanan farklı tatlılar için krep tarifleri ve krep pastalara başvurabilirsiniz. Kahvaltıda pankek yemeyi düşünüyorsanız Banana Roll Pancakes’i deneyebilirsiniz.
Etli tarif arayanlar kebap paketine göz atabilir.
Aşk…
İçerik Tablosu
Beşamel soslu ıspanaklı börek malzemeleri
Ispanak bulamacı:
- 300 gr doğranmış ıspanak 1 küçük soğan 1 diş sarımsak (isteğe bağlı) 2-3 yemek kaşığı tuz, zeytinyağı ve karabiber
Beşamel soslu ıspanaklı pankek nasıl yapılır?
Soğanı ve sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Tavaya zeytinyağını alıp sarımsak ve soğanları hafif pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğranmış ıspanakları tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip suyunu salana kadar soteleyin. Soğuması için kenara alın.
Krep için:
- 1 yumurta 1 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 1 tutam tuz Tereyağı veya tavayı yağlamak için biraz sıvı yağ
Beşamel soslu ıspanaklı pankek nasıl yapılır?
Yumurtayı derin bir kapta yavaşça çırpın ve yayın. Süt, un ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Akışkan ve pürüzsüz bir dokuya sahip olan hamuru kenara alın. Teflon tavayı kızdırın ve biraz yağlayın. Kızgın tavaya pankek harcından bir kepçe alarak dökün. Hamuru kepçenin arkası ile yayın. Krepin diğer tarafını aşağı bakacak şekilde çevirin. 15-20 saniye daha pişirin ve düz bir tabağa aktarın.
Beşamel sosu hazırlamak için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı (dolu dolu) un 1,5 su bardağı süt
Beşamel soslu ıspanaklı pankek nasıl yapılır?
Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı koyup ocağın altını en kısık ateşe alın. Margarin erimeye başlayınca unu ekleyip kavurmaya başlayın. Unun rengi hafif değişip kokusu çıkmaya başlayınca sütü azar azar ekleyin. Hızlı bir şekilde çırparken sütü eklemeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte sos resimde görüldüğü gibi tavada iz bırakana kadar çırpın ve ocaktan alın.
Servis için:
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ortasına ıspanaklı iç harcın yarısını koyup resimde görüldüğü gibi katlayın. Ruloları bir kaseye yan yana dizin. Üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]