Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftayı efsane bir lazanya tarifi ile bitirmeye karar verdim 🙂 Aslında aklımda başka bir tarif vardı ama tadı hoşuma gider gitmez sizinle paylaşmak istedim. Uzun zaman önce kıymalı bir lazanya tarifi paylaşmıştım. Bu tarif de o zamanlar çok popülerdi.
2-3 adımdan oluştuğu için tarifi karıştırmayın. Tarifteki adımları sırasıyla uyguladığınızda hazırlamasının çok kolay olduğunu göreceksiniz.
Eski yazıdaki yorumları okuduğumda lazanyanın kuruluğundan o dönemde sıkça bahsedildiğini gördüm. Hazırlanan harcın yeterince sulu olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Pişirme süresi zaten bellidir çünkü lazanya makarnadır ve çok su çeker, eğer harç yeterince sulu değilse pişirme sırasında kurur.
Hazırladığınız sosları üstten ve içten tamamen boşaltmayın, ıspanaklar pişince ocağı kapatın. Bu tarif için yaptığım beşamel sosu da (orijinali burada) daha akışkan bir kıvamda bıraktım. Bu tarifi hazırlarken en önemli şey, her lazanya tabakasının tamamen harçla kaplanmış olmasıdır. O yüzden korkak olmaya alışma 🙂
Peyniri taze kaşardan seçebilirsiniz ama artık tüm marketlerde uygun fiyatlara rendelenmiş mozzarella da var. Her kata rendelenmiş kaşar peynirini resimdeki gibi serpin.
Son kat için evde konserve doğranmış domates kullandım. Ne de olsa konserveye biraz sirke kattım ve lezzetini biraz artırdım. Biraz ekleseniz bile lezzeti zirveye taşıdığını fark edebilirsiniz.
Bu arada bir diğer önemli püf noktası da uygun boyutta bir fırın kabı kullanmak. 20×20 cm tam benim tarifime uygun.
Ana yemek olarak 4 kişiliktir. Farklı bir yemekle yapacaksanız 6 kişiye kadar servis yapabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Lazanya, ıspanak sosu, beşamel sos için malzemeler
- 8 dilim lazanya, 200 gram rendelenmiş mozzarella peyniri
Ispanak ezmesini hazırlamak için:
- 450 gr temizlenmiş ve ayıklanmış ıspanak 1 kuru soğan 3 yemek kaşığı tuz zeytinyağı
Beşamel sosu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz, rendelenmiş hindistan cevizi
Domates sosu hazırlamak için:
- 1 kutu doğranmış domates (ev yapımı da olur) 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı elma sirkesi veya üzüm sirkesi
Beşamel soslu ıspanaklı lazanya nasıl yapılır, tarifi?
Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar soteleyin. Doğranmış ıspanağı ekleyin ve karıştırın. (Suyu tamamen boşaltmayın, pişmesi için yeterlidir.) Domates, zeytinyağı ve sarımsağı bir tencereye alın. Bir tutam tuz ve sirke ekleyip suyunun yarısı bitene kadar pişirin ve ocaktan alın. Beşamel sos için tereyağını bir sos tavasında eritip unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyin ve topak kalmaması için hızlıca çırpın. Rendelenmiş muskat ve tuzu ekleyip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Bir fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın. 2 lazanya yaprağını yan yana dizin. Üzerine 2-3 yemek kaşığı beşamel sostan koyup yayın. Ispanağın üçte birini beşamel sosun üzerine yayın. Rendelenmiş mozzarella peyniri serpin ve kapağın üzerine 2 lazanya yaprağı yerleştirin. (ilk kat güzeldir) Beşamel sosu lazanyaların üzerine yayın ve kalan ıspanakların yarısını üzerine yayın. Rendelenmiş mozzarella peyniri serpin ve kapağın üzerine 2 lazanya yaprağı yerleştirin. (2. kat tamam) Son kat için de ilk 2 kat için yaptığınız beşamel ve ıspanak işleminin aynısını yapın ve üzerine 2 yufka lazanya yerleştirin. Hazırladığınız domates sosunun tamamını lazanya yapraklarının üzerine dökün ve yayın. Son olarak kalan rendelenmiş mozzarella peynirini domates sosunun üzerine serpiyoruz. Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 15-17 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız ıspanaklı lazanyayı 6-7 dakika dinlendirip dilimleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]