Beşamel Soslu Kabak Yemeği

Beşamel Soslu Kabak Yemeğini hazırlarken öncelikle kabakların kabuklarını dizip çok kalın veya çok ince olmayacak şekilde dilimleyin.

Kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzdükten sonra soğumaya bırakın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Soğanı küçük küçük doğrayalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım, kıymayı ilave edip iki üç dakika kavuralım.

Salça, domates, karabiber ve tuzu ekleyip biraz pişirelim, ardından ocağı kapatalım.

Bir fırın kabına kabakların bir kısmını koyalım, kıyılmış etleri her tarafına dökelim ve kalan kabakları üstüne koyalım.

Sosu için tereyağı ve unu küçük bir tencereye alıp unun kokusu kayboluncaya kadar kavurun.

İçine sütü koyup koyulaşana kadar karışımın içinde pişirelim, ocağı kapatıp kabakların üzerine dökelim.

Son olarak kaşar peynirini serpelim ve 180° ısıtılmış fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim ve fırından çıkaralım.

Kabak ve Beşamel Sos hazır.

İlk sıcağı çıkınca servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın