medyauzmani.com

Beşamel Soslu ve Patatesli Fırında Tavuk

Beşamel Soslu Fırında Tavuk Ve Patates Tarifi, Beşamel Soslu Fırında Tavuk Ve Patates Nasıl Yapılır?

Patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde kredime koyalım. Üzerine biraz sıvı yağ gezdirelim.

Tuz, karabiber, kekik ekleyip karıştıralım ve tepsiye dizelim. 200 derecede 20 dakika pişirelim ki taşmasın. Tavuk suyunda pişecektir.

Tavuk çorbamız için bir tavaya biraz sıvı yağ koyup soğanları kavuralım.

Ardından doğranmış tavuk göğsünü ekleyip kavurmaya devam edin.

Göğüsler pişince yeşil biber ve kırmızı biberi ilave edip biraz kavurup domates, biber ve tuzu ilave edin. Pişirdikten sonra kenara alın.

Beşamel sos için; Tereyağını bir tavaya alıp eritelim, tereyağı eriyince unu ekleyip kavuralım, ardından yavaş yavaş çırpma teli ile karıştırarak sütü ekleyip tuz ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.

Son olarak tüm malzemeleri karıştırıp fırına verelim. Haşlanmış patateslerin üzerine tavuklu karışımımızı koyuyoruz, beşamel sosu yayıyoruz, üzerine küçük kaşar peyniri serpiyoruz ve 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın