Beyaz Kiraz Reçeli – Tatlılarım

Beyaz Kiraz Reçeli tarifi için önce kirazlar yıkanır ve güzelce yıkanır.

Daha sonra tohumlar çıkarılır. Çöp kebabı için hazır çöpüm var ya da onunla birlikte çıkardım.

Ayrıca 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı limon tuzu ilave edilir.

Karıştırılır, çekirdeği çıkarılan kirazlar bu suda 10 dakika bekletilir, daha sonra su iyice süzülür ve küçük parçalara ayrılmış cevizler tek tek kirazların içine yerleştirilir.

Pişireceğimiz ve şeker ekleyeceğimiz bir tepsiye yerleştirilir.

Şeker 10-15 dakika içinde hala ıslandığında, şeker eriyene kadar kısık ateşte ocakta tutuyoruz. Kapatıp soğumasını bekliyoruz.

Daha sonra 15-20 dakika pişiriyoruz.

Hazır olduğunda kabarcıklar tamamen çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Tamamen yerleştikten sonra (veya sabaha kadar beklemek daha iyidir), kavanozlara yerleştirilir.

Beyaz Kiraz Reçeli hazır.

Fark etme; Dilerseniz 1 limonu fındık yerine kabuğu ile serpip ekleyebilirsiniz. Ben iki şekilde de yaptım harika oldu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın