Bu sefer aldığımız lahana yapraklarından lezzetli bir yemek yapıyoruz.
Lahananın iç yapraklarını bir kesme tahtası üzerinde ince ince doğrayın ve bir kevgir içinde yıkayın.
Soğanları küp küp doğrayıp şeker, tuz ve zeytinyağı ile tencereye alıp soğanları kavurmaya başlıyoruz.
Havucu koyup doğranmış sarımsağı ekleyip 1/2 dakika kavurduktan sonra doğranmış lahanayı ilave ediyoruz.
Lahanayı iyice karıştırdıktan sonra bulguru ve iki yemek kaşığı suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Lahanayı suyuyla birlikte lahana yumuşayana kadar pişiriyoruz.
10 dakika dinlendirip sıcak servis yapıyoruz.
Beyaz lahana sosu hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]