15 dak.
Hazırlama Süresi
Lahana aşıkları için çok sağlıklı ve doyurucu bir ana yemek hazırlayacağız. Bu yemekle beyaz lahana ve haşlanmış nohutun muhteşem uyumuna tanık oluyoruz. Beyaz lahanayı kavurarak hazırlayacağımız yemeğimiz çok pratik ve hafif bir yemek olacak. Beyaz lahana kavurması nasıl yapılır buyrun hep beraber görelim.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- Yarım adet beyaz lahana
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım tutam dereotu
- Tuz
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt (opsiyonel)
Beyaz Lahana Kavurması Nasıl Yapılır?
1. Lahanaları yıkayın ve ince ince doğrayın.
2. Doğradığınız lahanaları tuz ile ovun ve yumuşatın.
3. Genişçe bir tavaya küp küp doğradığınız kuru soğanı ve zeytinyağının yarısını alın.
4. Kuru soğanı kokusu çıkana kadar kavurun.
5. Soğan kavrulduktan sonra lahanaları azar azar tavaya alın. Kısık ateşte lahanayı kendi suyu ile kavurmaya başlayın.
6. Tavaya eklediğiniz lahanalar hafif kavruldukça biraz daha ekleyin.
7. Lahanaların kendi suyu yeterli gelmezse yarım çay bardağı kadar su ilave edin.
8. Lahanaların tamamı kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları tavaya ekleyin.
9. Tuz ekleyip tavanın kapağını kapatın ve lahanalar hafif yumuşayana dek pişirin.
10. Yemeğiniz piştikten sonra zeytinyağının kalanını yemeğin üzerine gezdirin.
11. Dereotunu ince ince doğrayın. Yemeğin üzerine serpiştrerek servis yapın.
12. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapacaksanız, yemek ılıdıktan sonra üzerine önce sarımsaklı yoğurdu ardından yoğurdun üzerine dereotunu serpiştirerek sunabilirsiniz.
Servis Önerisi
Acılı ve baharatlı lezzetleri seviyorsanız haşlanmış nohutu ilave etmeden yemeği hazırlayın. Beyaz lahana kavurması hazır olduğunda ayrı bir tavada zeytinyağı, pul biber ve sevdiğiniz baharatlarla önceden haşlanmış nohutu kavurun. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve ardından kavurduğunuz baharatlı nohutları ekleyin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]