15. dakika. Hazırlanma zamanı
Lahana sevenler için çok sağlıklı ve lezzetli bir ana yemek hazırlayacağız. Beyaz lahana ve haşlanmış nohutun muhteşem uyumuna bu yemekle tanık oluyoruz. Beyaz lahanayı kavurarak hazırlayacağımız yemeğimiz oldukça pratik ve hafif bir yemek olacaktır. Beyaz lahanayı nasıl pişireceğimizi görelim.
İçerik Tablosu
Dersler
- Yarım beyaz lahana
- 1 soğan
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay kaşığı zeytinyağı
- Yarım tutam dereotu
- tuz
- Garnitür için sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)
Beyaz lahana nasıl kızartılır?
1. Lahanayı yıkayıp güzelce doğrayın.
2. Doğranmış lahanayı tuzla ovun ve marine edin.
3. Geniş bir tavaya küp şeklinde doğranmış soğanı ve zeytinyağının yarısını alın.
4. Soğanları kokusu çıkana kadar kavurun.
5. Soğanlar kavrulduktan sonra lahanayı azar azar tavaya alın. Lahanayı kendi suyunda kısık ateşte kavurmaya başlayın.
6. Tavaya eklediğiniz lahana açık kahverengi olduğu için biraz daha ekleyin.
7. Lahananın kendisinde yeterli su yoksa yarım çay bardağı su ekleyin.
8. Tüm lahanalar kavrulduktan sonra haşlanmış nohutları tavaya ekleyin.
9. Tuz ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve lahana hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.
10. Yemeğiniz piştikten sonra kalan zeytinyağını yemeğin üzerine serpin.
11. Dereotu ince doğrayın. Yemeğin üzerine serperek servis yapın.
12. Sarımsaklı yoğurt ile servis edecekseniz üzerine sarımsaklı yoğurt serpip yemek ılıdıktan sonra üzerine dereotu serperek servis edebilirsiniz.
Servis Önerisi
Baharatlı ve baharatlı tatları seviyorsanız, yemeği haşlanmış nohut eklemeden hazırlayın. Beyaz lahana hazır olduğunda ayrı bir tavada haşlanmış nohutları zeytinyağı, acı biber ve en sevdiğiniz baharatlarla kavurun. Sarımsaklı yoğurdu yemeğin üzerine dökün, ardından sıcak kavrulmuş nohutları ekleyin.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]