Beyaz lahana ve kabak salatası


Beyaz lahana ve kabak salatası tarifi için malzemeler

  • 1 kilo ot
  • 5 adet orta boy kabak
  • Yarım demet dereotu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • ½ su bardağı iri dövülmüş kaju
  • zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • tuz

yukarı;

  • Ceviz ikiye bölünmüş

Beyaz lahana ve kabak salatası tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle kabakları rendeleyin, suyunu sıkın ve teflon tavaya alın.
  2. Daha sonra ince kıyılmış beyaz lahanayı, zeytinyağını ve tuzu ilave edin ve ara sıra karıştırarak hafif pişene kadar kısık ateşte pişirin.
  3. Daha sonra karıştırma kabına alıp ılımasını bekleyin.
  4. Ayrı bir kapta süzülmüş yoğurt, mayonez, sarımsak ve ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın.
  5. Daha sonra kabak ve lahanayı pişirdiğimiz tavaya zeytinyağını ekleyin, nohut, ceviz ve kuş üzümünü ekleyip orta ateşte hafifçe kızartın.
  6. Ardından toz kırmızıbiberi ilave edin, ocağı kapatın ve ısınmasını bekleyin.
  7. Karıştırma kabındaki lahana ve kabak bulamacına tavada sarımsaklı yoğurt karışımını ve nohut karışımını ekleyin ve tüm harcı karıştırın.
  8. Daha sonra servis tabağına alıp ortadan ikiye kesilmiş cevizle süsleyin, afiyet olsun.

Su bardağının hacmi 200 ml’dir.

Beyaz lahana ve kabak salatası tarifi

  • beyaz
  • tatlı tarifi
  • kabaklı
  • lahana ile
  • kek tarifleri
  • salata
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Babganuş / Ebu Ganuş

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın