Beze İpuçları – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tatilimden sonra aktifken çok soru alan bir konuyu ele almak istedim. Umarım birçok sorunuza cevap vermişimdir.

Beze kelimesi, çırpılmış yumurta ve şeker karışımı anlamına gelir. Yani iki bileşenli bir incelik. Hazırlanmasında pudra şekeri veya pudra şekeri kullanılabilir ve bazı tariflerde her ikisi de kullanılabilir. Pandispanya ve sufle (örneğin pandispanya) yapmak için kullandığımız çırpılmış yumurta akı da bir beze türüdür.

3 çeşit beze hazırlanabilir.

French Beze: Beze için yumurta akları ve şekeri çırparken ısı uygulanmaz ve yumurta akları kabarmaya başladıktan sonra şeker azar azar ilave edilir. Bu tür beze genellikle mus ve parfe yapımında kullanılır.

İsviçre bezesi: Yumurta aklarını şekerle benmari usulü çırpın. Bu yöntemde şeker tamamen eriyene kadar çırpmak gerekiyor ve bırakırsanız beyazlar pişmeye başlayacak.

Fransız ve İsviçre bezeleri pişirmeye uygundur.

İtalyan Beze: Bu beze yapmak için şeker şurubu veya şerbet kullanılır. Çırpmaya ve iplik gibi akmaya başlayan yumurta aklarına 118 derecede şerbet eklenir.

Beze ipuçları:

    Çırpma işlemi sırasında kullanacağınız kase ve çırpıcının temiz ve kuru olduğundan emin olun, kontrol edip kurulayın. Kullandığınız yumurtaların taze ve oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Sarıları beyazlardan dikkatlice ayırın. (Bir damla bile karışmamalı, yoksa ne kadar çırparsanız çırpın istediğiniz kıvamda olmaz) Her zamanki gibi gramaj ölçülerinizi baz alın. Mümkünse yumurta aklarını tartın ve yumurta aklarının iki katı şeker kullanarak beze yapın. Yumurta aklarını çırpmak için metal veya cam kaseleri seçin. Isıtma sırasında çırpmayı asla bırakmayın (İsviçre beze gibi) yoksa yumurta akı pişmeye başlar. Bezenin çatlamaması için fırın tepsisine bastırıp şekil verdikten sonra 12-24 saat kurumaya bırakabilirsiniz. Birden fazla renkte beze yapmak istiyorsanız bezeleri farklı kaplara bölerek toz gıda boyası ile renklendirin. Bezeyi düzgün sıkmak ve sonuç olarak düzgün şekiller almak istiyorsanız krema sıkma torbası ve krema sıkma uçları kullanın. Büyük bezeleri (bezeleri) 1,5 saat, küçük bezeleri 1 saatten fazla pişirmeyin çünkü bu onların rengini koyulaştırır. Beze pişerken fırın sıcaklığı 80-100 derece arasında olmalıdır. Asla 100°C’yi aşmayın. Bezenin çatlamaması için tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Aslında son dakikaya kadar bekleyin ve ne kadar uzun süre kururlarsa o kadar iyidir. Bezeyi tepsiden kolayca ayırmak için yağlı kağıt kullanın veya fırın tepsisi ise bezenin üzerine pudra şekeri serpip bezeyi bastırarak çıkartın.

Bezenin kıvamı ne olmalı?

Çırptığınız karışım krem ​​şanti kıvamında ve mikserin ucunu kaldırdığınızda akmıyorsa, karıştırma kabını ters çevirince mikserden veya kaseden dışarı akmıyorsa tamamlamak.

Aşk…

Beze tarifi malzemeleri (beze)

    2 büyük (iri) yumurta akı – 75 gr 1,5 çay bardağı toz şeker – 150 gr

Beze yapmanın püf noktaları (beze) Tarif nasıl yapılır?

Yumurta aklarını karıştırma kabına alın ve yüksek devirde çırpmaya başlayın. Köpürmeye başlayınca şekeri azar azar (4 defa) ilave edin. Her eklemeden önce ilkinin çözülmesini bekleyin. Tüm şeker bittiğinde ve karışım krem ​​şanti kıvamına geldiğinde mikseri durdurdum. Renklendirecekseniz bu noktada gıda boyasını ekleyin ve biraz daha çırpın. Hazırladığınız sıkma torbasına karışımı doldurun ve kağıt yağladığınız tepsiye istediğiniz şekilde bastırın. 100 derecede 40-60 dakika fırında pişirin. Soğutulmuş beze servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın