Merhaba sevgili arkadaşım,
Geçen yıllardan farklı bir tarif hazırlayarak ramazan ayını karşılamak istedim. Açılış tarifi genellikle gulaçtır ama bu sene gulactan farksız lezzetli ve pratik bir pasta yaptım 🙂
Bu pastanın en güzel yanı ise sosun içinde güllaç olması. O kadar pratik ve lezzetli ki hazırladığınızda misafirleriniz çok şaşıracak.
Beze yumurta akı ve şeker bazlı olduğu için çok tatlı ve mayhoş meyvelerle bu tatlılığı dengeleyebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Tarifin video açıklaması:
Aşk…
Beze tarifi malzemeleri
Beze tabanı için:
- 4 yumurta akı (orta boy) 200 gram pudra şekeri Pakmaya
krema için:
- 1 paket Pakmaya krem şanti + yarım su bardağı süt 1 paket Pakmaya güllaç + 1 su bardağı süt
içeri:
- Çilek, böğürtlen veya arzu edilen meyve
Beze tarifi nasıl yapılır?
Süt ile muhallebiyi pişirin ve soğuması için kenara alın. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın, 3-4 yemek kaşığı pudingi ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kıvam alınca buzdolabında dinlenmeye bırakın. Beze için yumurta aklarını sarılarından dikkatlice ayırın ve derin bir çırpıcıya koyun. Köpüren beyazlara toz şekeri ilave edip önce düşük sonra orta devirde, kabı ters çevirince topaklanmayacak kıvama gelinceye kadar çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip beze karışımını 3 eşit parçaya bölüp tepsiye dizin. Bir kaşıkla düzleştirin. Önceden 120 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika kapağını açmadan pişirin. Fırının kapağı açık olarak soğumaya bıraktığınız bezeyi fırında bir saat kurumaya bırakın. İlk bezeyi servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız krem şantiden bir miktar alıp spatula yardımıyla yayın. Çilek dilimleri, böğürtlen ve isteğe bağlı yaban mersini serpin. İkinci bezeyi meyvelerin üzerine yerleştirin ve aynısını yapın. Son bezeyi kekin üzerine koyun ve kenarda bıraktığınız muhallebinin üzerine dökün. Taze meyvelerle, isteğe göre taze güllerle süsleyerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]