Hepinize merhaba,
Bu sabah ekstra enerji için Laço Tayfa dinleyerek güne başladım 🙂 Müziğin inanılmaz motive edici bir yanı var, hele biraz da oyunbazsa. Zaten işlerimin çoğunu sabah uyarıcılarıyla yaptım…
Diyetimi soranlara kısaca özetleyeyim. Hafta sonum olmasaydı her şey çok güzel olurdu ama toparlamaya çalışıyorum. Dün bilinçsizce tüm günü sabah yediğim süt, mısır gevreği ve meyve karışımıyla geçirdim. Akşam sevgili diyetisyenimle konuşmasaydık yemek yemek aklıma gelmezdi sanırım. (Burada önemli bir not düşelim: Öğünleri atlamak ve yeteri kadar yememek metabolizmanız yavaşladığı için kilo vermenize engeldir.)
Geçen hafta marketten aldığım bezelyelerle yaptığım tarifleri paylaşalı bir hafta oldu. Yarın yine Pazar ve en sevdiğim bezelye püresinden bir tane daha hazırlamak için bu hafta bir sürü bezelye almaya kararlıyım. Bezelye püremi hava almayan bir kapta buzdolabında 2-3 gün bekletip yemeklerimin yanında servis edebilirim. Ekmekle servis edecekseniz üzerine peynir ekleyerek sağlıklı ve lezzetli bir öğle yemeği menüsü oluşturabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bezelye püresi tarifi malzemeleri
- 600 gr taze bezelye (400 gr bezelye) 1 diş sarımsak 3 dal taze nane 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber kırmızı pul biber
Nohut püresi tarifi nasıl yapılır?
Bezelyeleri kabuklarından ayırın ve bir kevgir içine atarak su veya suda yıkayın. Yıkanmış bezelyeleri soğuk su ile bir tencereye alın, biraz tuz ekleyin ve su kaynadıktan sonra 10 dakika haşlayın (sert veya çiğ bulursanız 5-10 dakika daha kaynatabilirsiniz ama dikkat edin kaybetmesin) onun rengi). Bezelyeden ½ çay bardağı kaynar suyu blendera ekleyin. Zeytinyağı, sarımsak, taze nane, tuz, karabiber ve bezelyeyi ekleyip kapağını kapatın ve püre olana kadar doğrayın. (Gerekirse ara sıra bezelyelerin kaynar suyunu ilave edin.) Ekmeğin üzerine fırçayla sürün veya dilerseniz et yemeklerinin yanında servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]