Bezelye salatası – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tatil bitti, okullar açıldı derken neredeyse eylül ayının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sanırım bu yıl son 10 yılda olmadığım kadar sık ​​İstanbul dışına çıktım. Yine tatil ve iş iç içe geçmişti ama çoğunlukla tatil gibiydi 🙂 Tabi öyle olunca gezdiğim kadar yedim… Tatilde yemeği kesseniz bu tatil lezzetli olur mu? Sanmıyorum 🙂 Dönerken diyor ki: “Vay arkadaş ama çok yürüdüm, çok yüzdüm, neden bu oldu?” hatamı biliyorum ama 🙂

Her neyse, bu günlerde, daha hafif yemek yeme fırsatı bulursam ve spor yaparak aldığım kiloları (aktivite, içerik oluşturma, hep tadına vardığım, hep yemek yaptığım) verirsem, ki vermem gereken kiloları da veririm… Vermeye çalışacağım. çok sağlıklı bir şekilde..

Bugün mesela ana yemekle birlikte nefis bir meze olarak bezelye salatası hazırladım. Evet, diyet yapanlar bezelye, havuç ve patatesten uzak durmaya çalışırlar. Bunlardan birini tüketeceksem o öğün için ekmek yemem. Kızartmaların yanına 4-5 yemek kaşığı ekliyorum veya salatama lezzet katmak için salatalara ekliyorum.

Başka yere bakmayın, bu kendi başına bir diyet tarifi değil. Başta yoğurt veya makarna olmak üzere istediğiniz malzemelerle karıştırabilir veya sadece salata olarak tüketebilirsiniz.

Ben sarımsağı böyle taze bezelyeye bayılırım, dilerseniz sarımsak yerine taze soğan da ekleyebilirsiniz. Dilerseniz içine yoğurt ekleyip karıştırabilirsiniz. Anlayabileceğiniz her türlü masraf var 🙂

Ben bezelyeleri taze yeşil hallerinde muhafaza etmek için aşçılık kursu bölümünde bahsettiğim haşlama yöntemini kullandım. Pişirirken biraz yapışkan kalmasına dikkat edin.

Aşk…

Bezelye salatası tarifi malzemeleri

    2 su bardağı taze bezelye (dondurucuda erimesini beklemeyin) 1 büyük diş sarımsak 1-2 tutam dereotu 5-6 adet salatalık turşusu 5-6 adet yarı kuru domates zeytinyağı tuz sirke (elma sirkesini tercih ederim)

Bezelye salatası tarifi nasıl yapılır?

Orta boy bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurun, tuz ekleyin ve kaynatın. Dondurucudan çıkardığınız bezelyeleri kaynayan suya atın ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan bezelyelerin suyunu süzün, soğuk su dolu bir kaba alın ve soğuduktan sonra süzün. Kurutulmuş domates, turşu ve dereotunu ince ince kıyın. Bir salata kasesine alıp bezelyeyi, ezilmiş sarımsağı, sirkeyi ve yağı ekleyip karıştırıyoruz. İstenirse 1-2 sap ince kıyılmış yeşil soğan eklenir, karıştırılır ve servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın