Merhaba sevgili arkadaşım,
Köfte, köfte, köfte 🙂 Şimdilerde kızım onları çok seviyor, bu yüzden bir öğün sebze ile pişiriyor. Hatta bir sürü köfte alıp buzluğa koyuyorum. Bu nedenle, özellikle lezzetli yemekler pişirirken inanılmaz bir kolaylıktır.
Tabi buna ıspanağı, bezelyeyi veya dondurucudaki nohutu da eklerseniz o zaman bu yemek dünyanın en pratik yemeği olur 🙂 Bir ara şarkı sözlerini bir şeyle değiştirmek modaydı, unuttunuz mu? Ben de yemeklerdeki pek çok şeyi köfte ile değiştiririm 🙂 Cem Karaca’nın dediği gibi “Hayatımda köfteden daha azını yemedim”… 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Bezelye ve mantarlı köfte için malzemeler
- 400 gram bezelye, 10 mantar, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı domates sosu, tuz, karabiber, su
Köfteleri hazırlamak için:
- 300 gram orta yağlı kıyma 1 küçük rendelenmiş kuru soğan 2 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
Bezelye ve mantarlı sulu köfte nasıl yapılır?
Köfte için malzemeleri yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Soğan ve mantarları doğrayın. Sarımsağı 2-3 parçaya kesin. İç bezelyeyi yıkayıp süzün. Bir tencerede bol su kaynatın ve üzerine tuz ekleyin. Bezelyeyi 5 dakika suda haşlayın, ardından süzün ve soğuk suyla durulayın. Orta boy bir tencerede zeytinyağı ve soğanı soteleyin. Mantarları ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereye domates sosunu ekleyin ve bir dakika soteleyin. Köfteleri tencereye alıp köfte büyüklüğünde olacak kadar sıcak su ilave edin. Son olarak bezelye, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyip orta ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]