Ekstra Acı Biber (Ve Daha Fazlası);
İlk olarak, biber tohumlardan temizlenir. İyice temizlenmiştir. İçinde tohum bırakmamaya dikkat edin. Daha sonra bir tarafa süzülürler.
Pirinç ılık suyla iyice yıkanır, süzülür ve derin bir kaba konur.
Soğanı ince ince doğrayın ve pilava ekleyin. Maydanozu ince ince serpip ekleyin.
Yağ, tuz ve baharatları ekleyin.
Domates salçası ve tuz eklenir. Pirinç karışımı iyi karıştırılır.
Bu karışımdan 3-3,5 yemek kaşığı bibere ekleyin. Bütün biberler fazla bastırmadan doğranır.
Domatesin kabuğu soyulur ve biber turşusu kapak olarak kapatılır.
Biberler sığabilecek büyüklükte bir tencereye konur. Sık kurulum önerilir.
Üzerine içeriğin yaklaşık yarısına kadar sıcak su ilave edilir.
Yarım çay kaşığı tuz ve biraz zeytinyağı ekleyin.
Kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirin.
En iyi sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
Afiyet olsun. ✌🏻
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]