medyauzmani.com

Zeytinyağlı Sebzeler (Bulgur ve Pirinç)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma (Bulgur ve Pirinç) Tarifi;

İlk olarak tatlı yapraklar bir gece önceden ıslatılır, eğer hızlı bir şekilde sarılması gerekiyorsa sıcak suda ıslatılır ve yaprakların fazla tuzdan arındırılması için birkaç kez suyu değiştirilir.

Gelelim iç çamurunu düzeltmeye 📝

Soğanlar küçük küçük doğranır, yıkanmış pirinç, bulgur ve maydanoz eklenir.

Baharatlar zeytinyağı ve sıcak su ilave edildikten sonra iyice karıştırılır. Bu şekilde içindeki çamur bitmiş oluyor (ben hamdan yapıyorum).

Yapraklar sudan çıkarılır ve su ezilir, iç kısmı ile sarılacak şekilde yere serilir, çamur serilir ve kenarları kıvrılarak sarılır.

Bütün yapraklar bu şekilde yapılır ve tencereye yerleştirilir.

Limonlar kesilerek kaplamanın üzerine yerleştirilir.

Battaniyelerin üzerini örtmek için tencereye sıcak su dökülür.Üzerini örtecek taş yoksa yaprakların kırılmaması için porselen bir tabak yerleştirilir.

Erişteler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin, Ocağın dibine yakın yaprakların üzerine yarım çay kaşığı zeytinyağı dökülür.

👆Bu, sayfaların daha parlak görünmesini sağlar. (Akaryakıt fiyatları sizin takdirinize bağlı olarak değişebilir)

Pişirildiğinde servis edilir.

Yemek yemek ister misin 💕 💕 💕

.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın