Biber dolması (közlenmiş dolma)

Biber Dolma Tarifi İçin Malzemeler (Közlenmiş Bulamaç Doldurma)

  • 14 dolma biber

iç harç için

  • 2 büyük soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı pirinç (doldurma başına bir yemek kaşığı)
  • 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • sekiz

doldurmayı kapatmak

  • Domates

sosu için

  • bunlar
  • Salça
  • zeytin yağı
  • tuz

Biber dolması (bulamaç dolması) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Dolguyu yıkayın ve içini boşaltın.
  2. İç harcı için tavaya zeytinyağını koyup yemeklik doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Ardından salçayı ekleyip 3-4 dakika daha kavurun.
  4. Bir süre ıslatılmış pirinci ekleyin ve tekrar kızartın.
  5. Sarımsak ve baharatları ekleyip biraz daha karıştırın.
  6. Dolguyu harçla doldurun. En üste kadar doldurmamaya dikkat edin.
  7. Üzerine ince doğranmış domatesleri yerleştirin.
  8. İç harcı tencereye diziyoruz.
  9. Bir kapta salça, su, tuz ve biraz zeytinyağını çırpın.
  10. Doldurma üzerine serpin. Bu karışımı dolgunun yarısına kadar eklemek yeterlidir. Karışımı büyük ocakta kaynatın.
  11. Kaynayınca küçük bir tava alın ve pişirin. Keyfini çıkarın 😋.

Biber dolması tarifi

  • biber
  • tatlı tarifi
  • doldurulmuş
  • doldurulmuş tarifler
  • masraflar
  • İçmek
  • yanmış
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

zeytinyağlı kağıt rulo

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın