Biber reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kapya biberi için geç kalmadan mutlaka denemeniz gereken nefis bir tarif. Sadece kahvaltılık diye düşünmeyin, sandviç ve et yemekleri için uygundurlar.

Farklı tarifler denemek isterseniz yeşil kabak ve kırmızı soğan reçelini de deneyebilirler 🙂 Özellikle Çin böreği gibi lezzetlerle acı sos tarifini denemeyi unutmayın ☺️🌶

Biber reçelinin çok acı olmasını istemediğim için 2 adet meksika biberini çekirdekleriyle birlikte ekledim. Başkalarının boncuklarını çıkardım. Bu biberler çok acı olduğu için ayıklarken ve dilimlerken eldiven takmanızı tavsiye ederim.

Tarifimi denediğinizde benimle paylaşmayı unutmayın.

Aşk…

Biber reçeli tarifi için malzemeler

    200 gram Meksika biberi 800 gram kapya biber 2,5 su bardağı toz şeker 2 diş kuru karanfil 1 çubuk tarçın 1 su bardağı su Yarım limonun suyu

Biber reçeli tarifi nasıl yapılır?

1-2 Meksika biberi çekirdeği hariç hepsini çıkarın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Kapya biberi küçük küpler halinde kesin. Tepsiyi tencereye alıp üzerine toz şeker, tarçın ve karanfili ekleyip güzelce karıştırıyoruz. 1-2 saat oda sıcaklığında suyunu salana kadar bekletin. Reçeli ocağa koyun, üzerine bir bardak su ilave edin ve biberler yumuşayıp reçel koyulaşana kadar 45 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyin, 2-3 dakika kaynatın ve sıcak bir kavanoza koyun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın