Merhaba sevgili arkadaşım,
Cumartesi günü köy pazarında hem biber hem de turşu toplarına rastlayınca biraz aldım. Normalde biber turşusu yemeyiz ama ben ara sıra etli yemeklerin yanında yemeyi severim.
Bu yüzden sadece yarım kilo aldım. 1 litrelik cam kavanoza 400-420 gr biber topları. İsterseniz tabii ki 400 gr da alabilirsiniz. Turşu yapmanın püf noktalarını daha önce soru-cevap formatında uzun bir yazıda sizlerle paylaşmıştım. Makaleme buradan ulaşabilirsiniz.
Biber turşusu için biberleri güzelce yıkadıktan sonra delin. Uzun sapları mutfak makası veya bıçakla kısaltın.
Ben bu sefer limon suyu kullanmadım ama siz limon suyunu turşu yapmak için kullanabilirsiniz. Turşu suyu ölçüleri yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Diğer kışlık hazırlıklar ve turşu tariflerime bu linkten ulaşabilirsiniz.
Tariflerimi benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızı hikayemde paylaşmayı çok seviyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Biber turşusu tarifi için malzemeler
1 litrelik kavanoz başına:
- 400 gr top biber 8-10 nohut 5-6 diş sarımsak 1 büyük tutam dereotu
Turşu suyunu hazırlamak için:
Yapım aşamaları resimlerle birlikte linkte.
- 1 litre kaynamış sıcak su (içme suyu) ½ su bardağı üzüm sirkesi 3 yemek kaşığı turşuluk tuz (kaba tuz) 1 tatlı kaşığı toz şeker
En güzel biber turşusu tarifi nasıl yapılır?
Biber topunu yıkayın, uzun saplarını kesin. Sivri uçlu bir bıçağın ucuyla 2-3 yerinden delikler açın. 1 litre sıcak suyu uygun bir ölçü kabına veya karıştırma kabına alın. Sirke, tuz ve şekeri ekleyip tuz eriyene kadar karıştırın. Tuz eridikten sonra soğumaya bırakın. Biber turşusu, nohut ve soyulmuş sarımsakları temiz bir cam kaseye koyun. Turşu suyunu üstüne kadar doldurun. Dereotunu kavanozun ağzına yerleştirin ve bastırın. Kavanoz kapağını sıkıca kapatın. Havanın çıkması için ters çevirin ve doğrudan ışık almayan bir yerde kapağı açmadan 15 gün bekletin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]