medyauzmani.com

Biber ve domates dolması (sıcak)

Biber ve Domates Tarifi Malzemeler (Baharatlı)

  • 10 adet tatlı biber (orta boy)
  • 4 adet domates (orta boy)
  • 250 gr dana kıyma (orta yağlı)
  • 150 gr (10 yemek kaşığı) pirinç
  • 80 gr (5 yemek kaşığı) iri bulgur
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
  • 1 soğan (büyük)
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) limon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 acı biber (sandajy biber)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Biber ve domates dolması (baharatlı) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Biberleri ve domatesleri yıkayıp ayıklayın. Domatesleri bir kenara koyun. Soğan ve sarımsak soyulur. Pirinç ve bulguru suda bekletin.
  2. Maydanoz – soğan – acı biber ve sarımsağı ince ince doğrayın ve domateslerin içini karışıma ekleyerek karıştırın.
  3. Tüm baharatları ve tuzu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı derin bir kaba aktaralım ve yıkanmış pirinç, bulgur ve kıymayı ekleyip karıştırmaya başlayalım.
  4. İki yemek kaşığı sıvı yağ, salça (yaklaşık yarım kaşık ayıracak şekilde) – bir çay bardağı su ve nar ekşisini ekleyip iyice karıştıralım. Karışımı bir saat dinlenmeye bırakın.
  5. Hazırladığımız harcı biber ve domatesle dolduruyoruz.
  6. Tuttuğumuz salçanın yarısını biraz suda eritin, hazırladığımız sosa 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin, dolma bitmeyecek şekilde tencereye aktarın ve yaklaşık 45 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Resimli biber dolması (baharatlı) tarifi

Biber ve domates dolması (baharatlı) yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın