Bugün akşam çok çabuk gelmiş anlaşılan… Yazdım, yazdım ve yazacağım ama akşam olduğunu anladım. Sevgili İstanbul’da hava yine bir tuhaftı, her günkü güneşli sabah birdenbire fırtınaya döndü. Elektrik ve su kesildi, camlar sallandı. İstanbul istikrarsızlaştığında onun havasını soluyan bizler şaşkına dönüyor ve size fazladan bir yük bindiriyoruz. Sadece günün erken saatlerinde yaptığım telefon görüşmelerini belli belirsiz hatırladığımı söyleyebilirim.
En iyi 3 yumurtalı yemeğiniz nedir diye sorsalar 1- Menemen 2- Patatesli Yumurta 3- Haşlanmış Ekmek derim. Hafta sonu Emirgan Sütiş’te yaptığımız kahvaltının ardından beyaz peynirin erkeklere çok yakışacağına karar verdim. Normal menemenlere sadece peynir koyarlar ama biz evde bir dokunuşla bu lezzeti artıracak tatlı bir müdahale yapalım dedik.
Bunda son 2 adet köy domatesini ve közlediğimiz köy biberini kullandık. O kadar lezzetliydi ki artık dışarıda kolay kolay menemen yiyebileceğimi sanmıyorum. Tabii ki tek başına da sadece kahvaltıda değil farklı bir öğünde de yenebilir.
Yazımı bitirmeden önce sizinle küçük bir mutfağın sırrını paylaşmak istiyorum. Közlenmiş biberleri zahmetsizce soymak için sıcakken bir tabağa alın ve üzerini streç film ile kapatın. İçinde kalan buhar sayesinde biber kolayca soyulacaktır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Biberli peynirli menemen tarifi için malzemeler
- 4 yumurta 2 orta boy domates 3 orta boy yeşil biber 1 dilim hafif beyaz peynir 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber, kekik ve isteğe göre pul biber
Biberli peynirli menemen tarifi nasıl yapılır?
Domatesleri yıkayıp zar büyüklüğünde doğrayın. (Dilerseniz çekirdeklerini ve suyunu çıkarabilirsiniz ama ben suyunun asitliğini seviyorum) Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup domates büyüklüğünde doğrayın. Yağı tavaya alıp biraz kızdırın, domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika kavurun. Domatesleri rendelemeden önce biberi ekleyin ve 1-2 kez karıştırın. Peyniri elinizle iri iri doğrayın ve tavaya atın. Ayrı bir kapta yumurtaları kırın, çatalla çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharla tatlandırıp orta ateşte istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]