Biberiye ve rezeneli tavuk – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Biberiye ve rezene ile tavuk nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 3 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nila Tulum Hindi 30 dakika, biberiyeli tavuk, domates soslu tavuk göğsü, rezene, rezeneli tavuk, çıtır tavuk göğsü nasıl pişirilir, tavada tavuk, tavuk, çıtır tavuk göğsü , et yemekleri

13 4,69 5 1

Merhaba sevgili arkadaşım,

Son iki gündür çok hasta olduğum için sizinle pek ilgilenemedim. İlginçtir, tanıdığım herkes biraz hasta. Doktorun verdiği ilaç yüzünden pazartesi ve salıyı uyuyarak geçirdi. Gerçeği söylemek için gözlerimi açıyorum. Umarım hafta sonuna kadar bu durumu atlatırım çünkü bu hafta sonu benim doğum günüm ve evlilik yıl dönümüm 🙂

Rezene ve biberiyeli tavuk evdeki yeni favorimiz. Döş kuruduğu için pişirmekten kaçınanlar için mükemmel bir alternatif. Tavuğu dövmek yerine tarifte yazdığım gibi hazırlarsanız, hala çok sulu olduğunu ve taze rezene ve biberiyenin lezzeti nasıl canlandırdığını göreceksiniz.

Aşk…

Biberiye ve rezene ile tavuk tarifi için malzemeler

    2 tavuk göğsü 4 sap taze biberiye 1 tutam rezene tohumu Tuz ve karabiber 7-8 diş sarımsak 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 300 gr çeri domates

Biberiyeli ve rezeneli tavuk tarifi nasıl yapılır?

Tavuk göğüslerini yağlı kağıt üzerine yan yana dizin. Üzerine rezene tohumlarının yarısını serpin. Tuz ve karabiber serptikten sonra dalından topladığınız biberiye yapraklarını serpiştirin. Tavuğun arkasını çevirin ve diğer tarafta da aynısını yapın. Tavuk göğüslerinin üzerine yağlı kağıt koyun. Alt ve üst yağlı kağıt serilmiş göğüsleri kızmışsa ve mutfak tokmağı yoksa merdane ile vurarak biraz yumuşatın. Zeytinyağını tavaya alıp güzelce kızdırın. Sarımsakları soyun ve tavukla birlikte bir tavaya koyun. Tavuk kızarana ve yumuşayana kadar çevirerek 8-10 dakika pişirin. Tavuklar rengini alınca ikiye böldüğünüz domatesleri tavaya ekleyin, 2 dakika karıştırarak kavurun ve servis tabağına alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın