Merhaba sevgili arkadaşım,
Bir önceki yazımda Pazar günü Adana’da olacağımdan bahsetmiştim. Anneler Günü başvurumuzun kazananlarından Emine Hanım’ı ziyaret etmek için sabah 4:30 gibi yola çıktık. Sabiha Gökçen’de başlayan yolculuğumuz Adana’nın Yorğir ilçesine kadar devam etti. Uçaktan iner inmez karavanımıza binip ilk markette yapacağım yemekler için alışveriş yaptık. Aslına bakarsanız tüm ekip çok heyecanlıydı. Bilmediğiniz bir şehirde tanımadığınız insanların evine misafir olmak farklı duygular uyandırır.
Eve geldiğimizde Amina ve ailesi bizi o kadar sıcak bir gülümsemeyle karşıladılar ki sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi hissettik. Kendisine getirdiğimiz hediyeleri takdim ettikten sonra mutfakta işime başlayacaktım ki Emine birlikte kahvaltı yapmadan bir şey olmaz deyince kahvaltıya oturduk.
Kahvaltıda eşsiz Adana çöreklerinin yanı sıra kendi elleriyle hazırladıkları harika reçeller eşlik etti bize. Kahvaltıdan sonra ben yemekleri hazırlarken diğer arkadaşlarım da görevlerine başladılar. Ev temizlendi, Amina’nın makyajı ve saçı yapıldı. Sonrasında ailecek yorgun kahvelerimizi yudumlarken sohbet ettik. Böyle güzel bir gün için ailesine ve kendisine tekrar teşekkürler 🙂
Adana maceramız elbette böyle bitmedi, işimizi bitirir bitirmez şehri tanımak için yola çıktık. Böyle bir güzellikle karşılaşacağımı hiç tahmin etmezdim. Yemekler farklı ve doğa çok güzel… Konuştuğumuz herkes tam zamanında geldiğimizi ve önümüzdeki günlerde havanın çok sıcak olacağını söyledi. Şimdiye kadar biz İstanbullular için sıcak geçti 🙂
Akşam yemeğinden önce Adana’nın en sevilen tatlılarından biri olan bici bici’yi Seyhan Nehri kıyısında yedik. Bici bici dip, su muhallebi olarak bildiğimiz nişasta ve su karışımının pişirilmesiyle yapılıyor. Kar, üzerine kalıplanmış özel bir keski ile rendelenir. Daha sonra gıda boyası ve gülsuyu ile renklendirilip tatlandırılır. Elbette pudra şekeri olmazsa olmazıdır ve orijinal tatlıya meyve eklenir. Yukarıdaki fotoğraf ben oradaki tatlıyı yemeden hemen önce çekildi.
Tabii bizim evlerimizde bu kadar dev buzlanmalar olmadığı için evde küçük buzlanmaları blenderdan geçirerek renklendirebilirsiniz. Aslında daha doğal bir karışım hazırlamak isteyenler benim gibi çilek ya da karpuzdan hazırlanan meşrubatları da kullanabilirler. Böylece ek gıda boyası veya meyve aroması kullanmadan bici bicinizi adapte edebilirsiniz.
Orijinal tarifi aşağıda paylaşıyorum. Şerbetli yapmak isteyenler 250 gr ayıklanmış ve yıkanmış çilek + 250 gr çekirdeği çıkarılmış karpuz, 4-5 yemek kaşığı toz şeker blenderdan geçirilip aynen bu tarifteki gibi hazırlanır. Bici bici muhallebi için buğday yerine mutlaka mısır nişastası kullanın çünkü mısır daha iyi bir kıvam alır ve katılaşır.
Neyse bu nefis tatlı tarifi ile Adana maceramız blogumda yerini aldı. Yazımı yazarken boğazım ağrıdı 🙂
Buraya bir not düşeyim. Görüntü ve lezzetin birleştiği bir durak arıyorsanız Onbaşılar’a mutlaka uğramalısınız. Kebaplar ve mezeler harika..
Böyle bir günü organize eden What The Fun ekibine (özellikle Mert’e) ve insanları oraya götürmemize yardımcı olan Hotpoint ekibine sonsuz teşekkürler!
Gezilerimiz devam edecek 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Bici Bici Tarifi Malzemeler (Karpuz ve Çilek Şerbeti ile)
Bissi (muhallebi) hazırlamak için:
- 1 tatlı kaşığı nişasta 4 su bardağı su
Sosu hazırlamak için:
- Gül suyu 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası İsteğe göre meyve aroması Su
yukarı:
- toz şeker kar taneleri
Bici Bici (Karpuz ve Çilek Şerbetli) Tarifi nasıl yapılır?
Nişasta ve suyu tencereye koyun. Baloncuklar görünene kadar orta ateşte pişirin. Kalın muhallebiyi hafifçe nemlendirilmiş bir porselen kaseye veya kaseye dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar mutfak tezgahında bekletin, ardından iyice donması için bir saat buzdolabına koyun. Soğuyan ve sertleşen muhallebiden dilediğiniz kadar kesip kaselere paylaştırın. Su, gıda boyası ve tatlandırıcıları karıştırıp kenara alın. Buzu blenderdan geçirin, kırın ve kaselere eşit şekilde paylaştırın. Hazırladığınız aromalı ve renkli suyu kaselere dökün.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]