Bilinmeyen Kiraz – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kiraz bilinmez nasıl yapılır? Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Türk Kirazı, kiraz hakkında bilgiler, kiraz sapının faydaları, kirazın faydaları, kirazın özellikleri, kirazın zararları, meyveler, iki madde bizzat

Çıkış tarihi: 09-2017

4 5 5 1

Kiraz yaz meyvelerinin baş tacıdır. Yeri geldiğinde buzdolabından taze haliyle çıkan frozen bir atıştırmalık haline gelirken, yeri geldiğinde kokusuyla tatlılara lezzet katıyor, yeri geldiğinde ise reçel şeklinde kahvaltı sofralarını süslüyor. Son zamanlarda yapılan araştırmalar kirazın insan sağlığına olan faydalarını kanıtlamış ve giderek daha popüler bir meyve haline gelmiştir. Biz de Tarifler.net.tr olarak sizler için bu meyvenin bilinmeyenlerini araştırdık ve listeledik. İşte kirazın saklanan tarafları:

    Kirazın Kültürümüze Etkisi: Yunan mitolojisinde yeniden doğuş ve yeniden doğuş anlamına gelen kiraz, Roma’da “Kerasus” olarak anılmıştır. İşin en ilginci ise Giresun’un adını buradan almış olması. Kerasus zamanla değişerek Giresun olmuştur ve hep fındık diye bildiğimiz Giresun aslında kirazın anavatanıdır. Hatta kavrulmuş kiraz denilen yemekler bile var. Kirazın yetiştiği bir diğer il ise Tekirdağ. Bu yıl 52’ncisi düzenlenen Kiraz Çiçeği Festivali’ne ünlüler de akın ediyor.Festival oldukça renkli geçiyor. Kiraz Antioksidan Kaynağıdır: Araştırmalara göre kirazın kırmızı rengi, antioksidan bakımından zengin olmasından kaynaklanmaktadır. Bu da kirazı gut, kireçlenme, liflerin iltihaplanması, spordaki kas yaralanmaları gibi pek çok şeye faydalı kılar. Kiraz uyku düzenine yardımcı olur: İçerdiği melatonin sayesinde beyindeki nöronlar üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip olan kiraz, yatmadan önce bir avuç yediğinizde daha kolay uykuya dalmanıza yardımcı olur. Bu nedenle uykusuzluk, stres ve uykusuzluğun neden olduğu baş ağrıları gibi sorunların çözümünde etkili olabilir. Kiraz Alzheimer hastalığının ve kanserin düşmanıdır: Yapılan araştırmalarda kirazın içerdiği antioksidanlar sayesinde hafızayı güçlendirdiği görülmüştür. Alzheimer hastalığını önlemede büyük rol oynar. Ayrıca lifli dokuları, içerdiği C vitamini ve karotenoidler sayesinde kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Kiraz vitamin ve mineral deposudur: Kiraz potasyum, çinko ve demir gibi mineraller açısından oldukça zengindir. Bu sayede kan basıncını dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kalp sağlığını korur. Günlük olarak vücuda yenen 60 gram kiraz günlük vitamin ihtiyacımızı karşılar ve aynı zamanda ağrı kesici özelliği vardır. Kiraz kilo vermeye yardımcı olur: Göbek yağlarının erimesine yardımcı olan kiraz kilo vermede de büyük rol oynar. Ara öğünlerde düzenli olarak yenen bir avuç kiraz sağlıklı bir şekilde kilo vermenize ve cildinizin ışıldamasına yardımcı olur. Kiraz saplarını kullanın!: Kiraz saplarını atmak yerine kurutarak çay yapabilirsiniz. Bunun için; Kiraz saplarını süzdükten sonra 1 litre suya 1 yemek kaşığı kiraz sapını ekleyin ve 8 dakika kaynatın, çayınız hazır. Tercihinize göre sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz. Gelelim faydalarına; Kiraz sapı çayı sindirime yardımcı olur ve bu nedenle kilo vermede etkilidir, vücudunuzdaki ödemlerden kurtulmanıza yardımcı olur, kolesterolü düşürür ve enfeksiyonlardan korur. Dikkat!: Dedikleri gibi: “Her şeyin fazlası kötüdür.” Bu yüzden bir avuçtan fazlasını almamaya dikkat edin. Örneğin bir kilo kiraz yemek mide bulantısı ve kusmaya neden olur. Ayrıca aşırı alındığında siyanür içerdiğinden ölüme neden olabilir.

Editör: Büşra Cengiz
Fotoğraf: “Nilay Tulum”

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın