Kızarmış Puf Puf Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yağ
- eşit derecede doğru
yukarı
- Ghee
Altvakh Balazlama sarılmış nasıl çalışır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Su, süt, şeker, tuz ve mayayı bir karıştırma kabına alın.
- Hepsini iyice karıştırın, unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Son 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru yoğurun.
- Üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
- Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde toplar alıp avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Biraz un serpin ve dairesel hareketlerle açın, yağlı kağıt veya peçete üzerine koyun ve kurumaması için örtün.
- Pişirme aşamasında teflon tava ocakta iyice ısıtılır ve ilk gözleme tavaya yerleştirilir. 10 saniye içinde hemen açmanız gerekir.
- 10 saniye sonra tekrar ters çevrilir ve 3-4 kez döndürülür ve şişmesi (hile) ve bir balon gibi şişmesi beklenir, hepsi bu şekilde yapılır.
- Tam pişince üzerine tereyağ sürebiliyorum, çok güzel oluyor..
fotoğraflı karıştırılmış bezelye tarifi
Poof Puff Kabaran Bazlama’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Son Dakika Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]