medyauzmani.com

Kereviz ve Pazı Zeytinyağı – En Sevdiğim Yemek

Vejetaryenler için lezzetli ve lezzetli vejetaryen yemekler sunuyoruz.

Kereviz Zeytinyağı tarifi için aldığımız kerevizin dış kabuklarını bıçakla soyarak başlıyoruz.

Suyu bir kaseye koyun ve 1/2 limonun suyunu sıkın ve ekleyin.

Soyulmuş kerevizi su ve limonla kesiyoruz.

Arpacıkları temizleyip yıkar, havuçları soyup 2-3 cm’lik parçalar halinde keseriz.

Patateslerin kabuğunu soyuyoruz, kalın bir şekilde kesip küp şeklinde kesiyoruz, daire şeklinde kestiğimiz patatesleri bıçakla kesiyoruz.

Pazı yapraklarını güzelce yıkayıp orta damarlarını çıkarıp kesiyoruz.

Bir tencereye zeytinyağı, tuz, şeker ve arpacık soğanı koyup kavurmaya başlıyoruz.

Arpacık soğanı birkaç kez çevirdikten sonra havucu koyup kızartmaya devam edip patatesleri ilave ediyoruz.

Hepsini birlikte 1/2 dakika kavurduktan sonra limon suyundan çıkardığımız kerevizi ilave ediyoruz.

Tencerenin kapağını kapatın ve şimdi iki portakalın ve kalan 1/2 limonun suyunu sıkın, bir tencereye koyun, 1/2 çay bardağı su koyun ve kısık ateşte pişirin.

Sebzeler yarı pişince tencereye kıyılmış pazı yapraklarını ve iki yemek kaşığı kuru üzümü ilave ediyoruz.

Sebzeler pişince altını kapatıp tencerede soğutuyoruz.

Bir tabağa alıp salataya döker gibi zeytinyağını ekliyoruz.

Zeytinyağlı kereviz ve pazı hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın