Kasnakta mantı yapamayanlar için faydalı bir yöntemdir.
Su, yumurta, tuz ve mantı unu bir çember içerisinde karıştırarak katı bir hamur elde edelim.
4-5 adet mandalina büyüklüğünde beze yapıp dinlenmeye bırakalım.
Doldurma için soğanı soyun ve tuz, baharat ve kıyma ile karıştırın.
Kalan hamuru kasnak büyüklüğünde açıp kasnağımızın üzerine koyalım. Kıymaların arasını doldurup üzerine açtığımız hamuru tekrar koyup merdane yardımıyla mantılarımız birbirinden ayrılacak şekilde ileri geri bastırarak kasnağından dökelim.
Derin bir kaba su ve tuzu koyup mantımızı yumuşayana kadar pişirelim.
Sos için sıvı yağ ve tereyağını bir tavada eritin.
Domates salçası ve kırmızı toz biberi ekleyip kavurun.
Birkaç kaşık mantı suyundan alıp sosu incecik olacak şekilde karıştıralım.
Pişen mantılarımızı süzüp servis tabağına alalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
Üzerine sosu döküp nane ve pul biberle istediğimiz kadar servis edelim.
Deneyecek olanlara bol şans. 💯👌🏼😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]