Hamurlu Sıcak Börek Börek Tarifi için önce maya ve şekeri bir kaba koyalım 1 bardak sıcak sütü döküp karıştırıp 10 dakika bekletelim kalan sütü ve suyu bir kaba koyup tuzunu ekleyip karıştıralım , 10 dakika dinlendirilen mayalı karışımı dökün, unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. 6 bardak toz sistematik olarak eklenerek. Daha sonra üzerini örtüp en az 30 dakika ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.Hamur 4-5 boyutunda ise kuruma bitmiş demektir.
Hamuru elimizle bir dakika yoğuralım, mandalina parçalarını kıralım, üzerini örtelim ve elimizle bastırarak ezelim.
Kekleri tepsi ile fırın tepsisine dizin. Kullanacağımız harç için soğanı küçük küçük doğrayalım. Domates, baharatlar, yağ ve suyu ekleyip iyice karıştırın. 1 tepeleme yemek kaşığı tuzu alıp keklerin üzerine yayalım. En son sostan sonra çörekleri tepside 15-20 dakika dinlendirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırına verelim ve üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırının alt rafında bulunan kek tepsisini pişirmemeye dikkat edin çünkü üstteki soğan kalıntısı kekin dibine kadar yanabilir ve kahverengileşebilir. Bu durumda fırının üstünü kapatabilir veya üzerini yağlı kağıt ile kaplayabilirsiniz.
Kekleri fırından alıp üzerini masa örtüsü ile kapatalım. 15 dakika dinlendirdikten sonra kurabiyeleri dilediğiniz kadar sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Bu ölçülerle en az 30 çörek çıkacaktır.
Hamurlu Acı Börek kısmı hazır.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]