medyauzmani.com

Bir Tencerede Pişmiş Islak Kek

Çok şirinler, bu hafta 2. girişim😊 Evet biraz işime yaradı.

Kaydedin ve kendiniz deneyin. Yumuşak, hızlı ve fırında miksere ihtiyaç duymaz👌🏻👌🏻

Tencerede Pişmiş Kalıpta Nemli Yumuşacık Kek için önce yumurta ve şekeri bir çırpma teli ile çırpın.

Süt, sıvı yağ, kakao ekleyin ve çırpın. Unu bir süzgeç içine koyun, kabartma tozu, vanilya ekleyin, karıştırın ve yağlamak için kalıba dökün.

Kalıbın yarısına gelene kadar tencereye sıcak su dökülür ve kalıp tencereye yerleştirilir.

Kapağın etrafına bir havlu sarılır ve kapak kapatılır. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir.

Kapağı açın ve bir kürdan veya bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin.

Kalıp tencereden çıkarılır, bir bezle örtülür ve soğumaya bırakılır.

Servis ederken kuvertür çikolata benmaride eritilip üzerine dökülür (ben hazır sos kullandım) istediğiniz çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.

Yumuşacık Fırında Kek hazır.

yemek istiyorum 🌷🌷

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın