Bir tepsi üzerinde patates ile kızarmış baget

Tarif tepsisinde patatesli baget malzemeleri

  • 7 tavuk budu
  • 3 veya 4 orta boy soğan, 1 soğan

sosu için

  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
Tepside patatesli baget nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bageti yıkayın, ardından bir bıçakla çizin ve bir kenara koyun.
  2. Tüm baharatları bir kapta iyice karıştırın, bageti içine koyun ve iyice karıştırın. Daha sonra plastik sargı ile kaplanır ve en az bir saat buzdolabına yerleştirilir.
  3. Patatesler soyulur, yıkanır ve küp küp doğranır, tepsinin altı hafif yağlanır, patatesler tepsiye dizilir ve bagetler buzdolabına konur.
  4. 1 adet soğan dörde bölünerek bagetin yanındaki tepsiye dizilir, tepsinin üzeri ıslak yağlı kağıt ile kaplanır.
  5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına koyun, 60 dakikalık pişme süresinin son 30 dakikasında ıslattığınız yağlı kağıdı çıkarın, 30 dakika üzeri açık pişirin, daha iyi kızarır. Afiyet olsun.

Patatesli bir tepside kızarmış baget, fotoğraflı tarif

Baget sos ve tepsiye patates eşlik eden yazı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın