Biri yedi biri istedi – Patatesli Üçgen Börek – Pişirmenin Sırları – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Benim de peynirle yapmayı çok sevdiğim üçgen böreğin patates kızartması ve ekstra çıtır hali bir harika oldu. Kıtır kıtır kıtır kıtır kıtır kıtır patatesli harcı ile mutlaka denenmesi gereken tarifler arasında yerini almalı 🙂

Ben patatesli gözleme yaparken haşlanmış patates kullanmayı tercih ediyorum. Çiğ olarak kabuklarını soyup kullanmak yerine önce haşlayıp sonra tekrar soğanla kavuruyorum.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Biri Yer, Başka Sorur – Üçgen Patatesli Turta Tarifi İçin Malzemeler

    3 adet yufka 3 adet orta boy patates 1 adet orta boy kuru soğan tuz karabiber kırmızı pul biber 2 yemek kaşığı tereyağı lezzet için

arasında:

    100 gram sıvıyağ veya tereyağı, yarım çay bardağı nişasta

yukarı:

    1 yumurta sarısı

Bir Yiyin Bir Başkasını Yiyin – Üçgen Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

İç malzeme için patatesleri soyup haşlayın. Haşlanmış patatesleri rendeleyin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye koyun, sinameki yağı ile tatlandırın. Orta ateşte soğanlar pembeleşince patatesleri ilave edip tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. 1 dakika kızartın, ardından ocaktan alın. Hamuru masanın üzerine alın ve üzerine eritilmiş tereyağını sürün. Bir süzgeç yardımıyla nişastayı yağın üzerine serpin. 2. Hamuru ilk hamurun üzerine koyun ve aynısını yapın. Soğutun, sosla baharatlayın ve nişasta serpin. Patatesli karışımı yufkanın her iki tarafına yatay olarak şerit olacak şekilde yayın. Hamuru iki ucundan ortasına doğru yuvarlayın ve bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün. Üçgenler halinde kesin, üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın