Bu hafta eğlenceli şeyler yaptık. Tabii ki çok yorulduk. Hafta sonu boyunca kendimi sadece okumaya, fotoğraf çekmeye ve blog yazmaya adadım. başarılı olmayı umuyorum
Akşam evde vakit geçireceğim için heyecanlıydım, biscotti yapmaya karar verdim. Ben de sonuçtan çok memnun kaldım.
Biscotti, Fransızca bisküvi (peki) anlamına gelir. En büyük özelliği ise kısık ateşte piştikten sonra dilimlenip, kesildikten sonra kuruması için tekrar fırınlanmasıdır. Çayın ve kahvenin yanına lezzet katacak bir şeyler arayanlardansanız bu tarif tam size göre.
Tarifimde yağ kullanılmadığı için çok hafif oluyor. Biscottiyi hazırlarken hamuru fazla yaymadan yoğurun ki daha kolay toparlansın ve gereğinden fazla un gerektirmesin.
Bisküviler soğudukça dağılmaya başlayacakları için fırından çıkar çıkmaz dilimleyin.
Aşk…
İçerik Tablosu
Biscotti tarifi malzemeleri
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker (180 gr) 3 su bardağı un (360 gr) 10 gr kabartma tozu 10 gr karbon dioksit 1 su bardağı karışık kuruyemiş
Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
Yumurta ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar yüksek devirde çırpın. Un, kabartma tozu ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Unlu karışımın yarısını çırpılmış yumurtalara ekleyin ve aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Biraz sertleşmeye başlayınca karışımı mutfak masasına alın. Fındıkları hamura ekleyin ve kalan un karışımını yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Unun tamamı bisküvi hamuruna karışınca hamuru iki eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurdan iki bezeyi kullanacağınız tepsi büyüklüğünde açın. Hamuru hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine biraz boşluk bırakarak yerleştirin. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Biscotti fırından çıkınca dilimler halinde kesin ve tekrar tepsiye kesik tarafları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. 150 derecelik fırında 10 dakika daha pişirin. Oda sıcaklığına gelince servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]