Bisküvi Kasesinde Çikolata Soslu Çilek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu haftanın ilk tarifi ramazan tomurcuklarından arta kalan malzemelerle yaptığım çikolatalı kaseler 🙂 Yıllarca evde sütlü tatlı artığı olunca üzerine bisküvi ekleyip hazır toplar yapardım. Bu sefer sunumu değiştirmeye karar verdim ve hazırladığım kaselerdeki topların üzerine çikolata sosu döktüm.

Bildiğimiz ve sevdiğimiz lezzetin bu yeni sunumu çok hoşuma gitti. Daha önce yaptığım Hurma Bonbonları bu tarifin türevidir, videolu tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Alt köşenin kıvamına göre ekleyeceğiniz bisküvi miktarı artabilir. Bu nedenle, fazladan bir parti kurabiye alın, kurabiye hamuru dinlendikten sonra daha fazla eklemenize gerek kalmayacak.

Aşk…

Dersler:

    1 su bardağı Subangle 1 paket petibur bisküvi 1 su bardağı fındık çayı ½ su bardağı hindistan cevizi rendesi

içeri:

    Çilekli çikolata sosu hazır.

Kurabiye kavanozunda çilekli çikolata sosu tarifi nasıl yapılır?

Bisküvileri derin bir kapta elinizle ufalayın. Bulguru ve fındığı ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Açtığınız hamurları geniş bir tabağa aldığınız hindistan cevizine bulayın. Top haline getirdiğiniz hamurların ortasına baş parmağınızla delikler açın ve kenarlarından hafifçe bastırarak küçük bir kase yapın ve servis tabağına alın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın ve servis tabağına alın. Kaselerin üçte ikisini çikolata sosu ile doldurun ve çilek dilimleri ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın