Merhaba sevgili arkadaşım,
Ege yosununun çeşitliliği o kadar fazladır ki, her yeni deneyime ve lezzete hayran kalmamak elde değildir. Çoban düdüğü bana çok ilginç geldi, adını biraz dikenli olmasından almış sanırım 🙂 Bir diğer adı da eşek tahini. Yapması çok kolay, önemli olan çok sert uçlar veya kökler varsa onları çıkarıp güzelce yıkamak çünkü yaprakların arasında toprak var.
Aşağıdaki tariflerimden turp, turp otu, bostan, ebegümeci, karışık ot yemeği gibi yenilebilir bazı yabani otları bulabilirsiniz.
Radhika salatası tarifi
turp salatası tarifi
kavrulmuş ebegümeci tarifi
Cefketti Bahçesi tarifi
Aşk…
İçerik Tablosu
Bitkisel Çoban Salatası Tarifi Malzemeler
- 1 avuç çoban düdüğü, zeytinyağı, limon suyu ve tuz
kaynayana kadar:
- 2 litre sıcak su 1 yemek kaşığı tuz 2 litre buzlu su
Otlu çoban salatası tarifi nasıl yapılır?
Kutsal otu ayırın ve yıkayın. Büyük bir tencerede kaynar su kaynatın. Çıkartılan ve yıkanan otları 8-10 dakika kaynatın. Haşlanan yaprakları hemen buzlu suya atın. Yapraklar soğuduktan sonra süzün ve doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]