İlk yapmaya başladığımda kesinlikle bu kadar lezzetli bir kurabiye olmasını beklemiyordum. O kadar güzel ki, misafirlerinize kahve ikram ederken gözlerindeki ışıltıyı fark edebiliyorsunuz. Geçen cuma yine alışveriş krizine girdim, 2 parça da olsa tabak tabak almak istedim. Kendime çok tatlı iki kase ve fincan aldım ve size severek aldığım yeni yemeğimi gösterdim 🙂 Neyse lafı daha fazla uzatmadan tarife geçelim…
İçerik Tablosu
Bitter Çikolatalı Kahveli Bisküvi Tarifi Malzemeler
- 2 yemek kaşığı türk kahvesi 1 su bardağı toz şeker 1 yumurta 1 paket oda sıcaklığında tereyağ 1 paket vanilya unu Arzuya göre
yukarı:
- 1 paket tarçınlı şeker, 200 gr. bitter çikolata
Bitter çikolatalı kahveli bisküvi tarifi nasıl yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta, şeker, vanilya, kahve ve 2 su bardağı un (başlangıç için) geniş bir kaba alınır ve yoğrulur. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hamur toparlanınca kasede büyük bir beze yapılır ve mutfak masasında oklava yardımıyla portakal büyüklüğünde ve yarım santimlik parçalar kesilir. Apaçık. Fırın 200 dereceye ayarlanıp ısıtılır. Bisküvi varsa kurabiye kalıbı, yoksa çay bardağı yardımıyla şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Bisküviler pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika. ekmekli Pişen bisküvileri tepside soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve benmari usulü eritin. Tepsideki bisküvilerin üzerine şeker serpilir. Eritilmiş çikolatayı bisküvilerin üzerine küçük bir kaşık veya tahta bir çubukla serpin. Çikolatayı katılaştırmak için 10-15 dakika bisküvi. Soğutun ve servis yapın.
Benmari usulü nedir?
Çikolatanın bulunduğu ısıya dayanıklı kabı, ocakta sıcak veya kaynar su dolu daha büyük bir kabın üzerine yerleştirin ve çikolatayı eritin. Önemli olan eriyen çikolatanın içine su girmemesi.
Bu nedenle, su kaynadıktan sonra brülörü en düşük seviyeye ayarlamak en iyisidir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]