Bobby Revani – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Haşhaşlı Revani uzun zamandır aradığım tariflerden biri, tatil nedeniyle uzun listemin en başına koyuyorum. İyi ki almışım 🙂 Portakallı Revani’den sonra tattığım en lezzetli tatlılardan biri oldu.

Revani ile ilgili vereceğim püf noktaları uygularsanız mükemmel kıvamında harika bir tatlı elde edeceksiniz. Öncelikle revani’nin irmik eklenmiş bir pasta olduğunu unutmayın. Kek nasıl pişirilir ve pişirilirse öyle hazırlanır ve pişirilir. Böylece pastacılar Revani’yi rahatlıkla hazırlayabilirler. Tek fark içine şerbet dökülüyor.

Şimdi kek yaparken kullandığımız püf noktaları kısaca hatırlayalım. Öncelikle malzemelerimiz taze ve oda sıcaklığında olmalıdır. Yumurta ve şeker iyice çırpılmalı ve kabarmalıdır. Önce sıvı malzemeler sonra kuru malzemeler eklenmelidir.

Ayrıca en önemli nokta kekin olduğu kısmın soğuk olması ve sıcak şerbetin kesinlikle atlanmamasıdır.
1-2 dakika sonra fırından çıkan ryokan’ı kendi kendine çeksin ve fırının ısısını biraz düşürün. Ardından, soğutulmuş şurubu eşit şekilde dağıtarak dökün. Bu sayede hiçbir yerde kuru kalmaz.

İyice dinlendikten sonra dilediğiniz tatlarla birleştirip servis edebilirsiniz.

Aşk…

Haşhaş Rivani Tarifi Malzemeler

    3 yumurta (büyük boy) ½ su bardağı toz şeker ½ su bardağı sıvı yağ 1 parmak eksik ½ su bardağı süt ½ su bardağı irmik 1 su bardağı mavi haşhaş 1 su bardağı un (tepeleme) ½ çay kaşığı kabartma tozu

şerbet:

    2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 3-4 damla limon suyu

yukarı:

    1 paket krem ​​şanti + 2 çay bardağı süt, badem ve vişne seçenekleri ile

Haşhaş tohumu ile Revani nasıl yapılır?

Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar orta ateşte pişirin. Kaynayan şerbetin altını kısın ve 5 dakika kaynamaya bırakın. Limon suyunu ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Soğuması için kenara alın. Yumurtaları ve toz şekeri önce yüksek sonra düşük devirde beyazları üç katına çıkıp beyazlaşana kadar çırpın. Yağ, süt ve irmiği ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışıma haşhaş tohumu, un ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın ve orta boy dikdörtgen bir kaba dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede (örn. 16×24) 25-30 dakika pişirin. Pişen rivaniyi fırından çıkarıp bir dakika kadar bekletin ve ardından bıçak yardımıyla 12 eşit kareye bölün. Tamamen soğuyan şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine eşit şekilde dökün. Revani soğuduktan sonra krem ​​şantiyi süt ile çırpın. Tatlıyı krem ​​şanti ile ister krema sıkma torbasıyla ister kaşıkla süsleyin. Fıstık ve fıstıkla servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın