Kek, reçel, likör hepsi birbirinden güzel böğürtlen. Tarif aslında çok basit. Tüm baharatları eklemenize gerek yok, kakule ve karanfil ekleyin. Aşk…
böğürtlen likörü
Malzeme:
1 kilo böğürtlen
300 gram toz şeker
300 gram etil alkol
2 litre içme suyu
1 çubuk tarçın
1 hindistan cevizi
4-5 lob
4-5 kakule bakla
1 gram kehribar
yapılışı:
Böğürtlenler güzelce temizlenir ve yıkanır. Cam bir kaba konur. Alkol ve baharat ekleyin. Şeker sıcak suda eritilir ve ağzı sıkıca kapatılarak kavanoza eklenir. Güneş ve ışık görmeyen yerde 2,5 ay depolanır. Açıldığında içine bir bardak kaliteli konyak eklenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]