Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu sene dalından meyve yemekten bıktım desem abartmış olmam 🙂 Çilekten vişneye, vişneden erik derken yazın ilk ayı mükemmeldi. Şimdi diğer meyveler çekilirken evimin önündeki iki kocaman böğürtlen ağacına bakıp duruyoruz 🙂 Hatta instagram hesabımdaki takipçilerime ne yapacağımı bile sordum. Verilen cevaplarda kara ceviz tuzu ve reçeli vardı.
Kara ceviz sevenlerin çok sevdiği, sevmeyenlerin bir daha yanına bile yaklaşmayacağı bir meyve türüdür. Tavlan veya laz kirazı da denir. Bence tadı ve burukluğu biraz kızılcık gibi.
Yine instagramın tavsiyesi üzerine cevizlerin çekirdeklerini çıkarmadan reçeli yaptım. Pişirildiğinde acı badem aromalı lezzetli bir reçele dönüşür. Çekirdeklerini çıkarmadığımız ve meyvelerin suyunu bırakmadığı için hem renk vermesi hem de ekstra sıvı olması için ev yapımı organik vişne suyu ekledim. Ben net kilo 400 gram karabuğday kullandım. Ben aynı miktarda şeker kullandım. Bu sınırı aşarsanız, sıvı alımınızı biraz artırmanız gerekebilir.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Böğürtlen reçeli tarifi malzemeleri
- 1 kg böğürtlen 1 kg toz şeker ½ çay bardağı limon suyu ½ çay bardağı şekersiz vişne suyu 2 kakule 2 çubuk tarçın ½ çay kaşığı tereyağı
Böğürtlen reçeli tarifi nasıl yapılır?
Çileklerin saplarını ayırıp bol suda yıkayıp süzün. Orta boy bir tencereye aldığınız meyveye şekeri ekleyin ve karıştırın. Kakule ve tarçın ekleyin. Orta ateşte ara sıra karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. Şeker eriyince limon suyunu, vişne suyunu ve tereyağını ekleyin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Porselen veya cam bir tabağa birkaç damla damlatarak priz alıp almadığını anlayabilirsiniz. (Çok hızlı akmasa da olur.) Reçeli sıcakken kavanozlara doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Ne zaman isterseniz servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]