Böğürtlen şerbeti – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Ramazan ayına sayılı günler kala, fırsat buldukça sofralara renk ve lezzet katarken ferahlık katacak tarifler paylaşmaya çalışıyorum.

Nitekim semt pazarından aldığı böğürtlenler suyunu salıp bir gün sonra yumuşayınca siyah ahududu şerbeti ortaya çıkmış. Ahududu ve çilek gibi daha az dayanıklı meyveler buzdolabında bir güne kadar bekletildiğinde bozulmaya başlar. Ne yazık ki, hemen kullanmadığınızda biriktirdiğiniz paraya yazık.

Meyvelerin durumunu görünce hemen değerlendirmeye karar verdim. Daha önce böğürtlen reçeli yapmıştım. Bu sefer havalar ısınmaya başladığı için farklı bir şey denemek istedim. Gazoz içmeyi severim ve gün içinde farklı içecekler içmeyi de severim. Ben genelde soda ile yaptığım fonksiyonel içecekleri açıp içiyorum.

Tarçın ve karanfil eklenmesi inanılmaz lezzetli bir baharat sağlar. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Aşk…

Böğürtlen şerbeti tarifi malzemeleri

    400 gram böğürtlen (1 paket) 2 çay bardağı toz şeker 1,5 litre su 1 çubuk tarçın 2 diş ½ çay kaşığı limon tuzu

Böğürtlen şerbeti tarifi nasıl yapılır?

Böğürtlenleri bir suda yıkayıp süzülmeye bırakın. Süzülmüş meyveleri, şekeri ve suyu orta boy bir tencereye alın. Tarçın ve karanfili ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısın ve 15 dakika kaynamaya bırakın. Ocaktan indirmeden limon tuzunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Çilekleri süzün ve şurubu soğumaya bırakın. Buzdolabında soğutulmuş şerbeti alın, soda ekleyin veya sade buzla servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın