Merhaba sevgili arkadaşım,
Şimdi size Alanya’dan yazıyorum 🙂 Uzun süre ayrı kalmaya dayanamayıp, fırsat bu dedim bilgisayarın başına geçtim. Blog yazmak benim için bir bağımlılık haline geldi. Tatildeyken bile beynim burada 🙂 Yarın akşam dönüşe geçeceğim ama 4-5 günlük bir aradan sonra bu sıcak havaya yakışacak bir tarifle kendimi affedeyim dedim.
Panna cotta krema kullanılmasına rağmen oldukça hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Kırmızı meyveleri bu mevsimde rahatlıkla bulabilirsiniz. Böğürtlen dışında kiraz da kullanabilirsiniz.
Bir aksilik olmazsa Pazartesi günü harika tariflerle kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aşk…
Not: Yaprak jelatini pasta malzemeleri satan mağazalardan satın alabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Böğürtlen Sos Malzemeler Panna Cotta Sos
- 250ml krema 35g toz şeker 75ml süt 6g yaprak jelatin 1 çubuk vanilya
dut sosu:
- 100 gram böğürtlen ve 100 gram toz şeker
Böğürtlen soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
Küçük bir tencereye krema, şeker ve sütü koyun. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye ayırın ve bir bıçak yardımıyla içindeki küçük çekirdekleri sıyırın ve kaseye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte kaynatın. 2 dakika soğuk suda yumuşattığınız yaprak jelatini panna cottaya ekleyin ve tencereyi ocaktan alın. Jelatin eriyene kadar karıştırın ve önceden suyla hafifçe ıslattığınız kaselere paylaştırın. Panna cotta buzdolabında 3-4 saat soğuduktan sonra kalıbı ters çevirip servis tabağına alın. Böğürtlenleri toz şekerle birleştirin ve orta ateşte kaynatın. Şeker tamamen eriyince kıymadan geçirip koyulaşana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Panna cottayı böğürtlen sos ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]