Son iki haftadır izinsiz çalıştıktan sonra çarşamba günleri ofise gitmek yerine evden çalışmaya karar verdim. Gündüz işlerimi yapıp kendime biraz zaman ayırayım derken ayaklarım beni mutfağa götürdü nedense 🙂
Uzun bir aradan sonra tekrar kek yapmaya karar verdim ve tel dolabı karıştırıp kuru kızılcık (likapa) bulunca daha da mutlu oldum. Bilgisayarımı mutfak masasına alıp işlerimi hallettim, muffin ve hünnap reçeli yaptım. Reçel tarifi ve hikayesi çok yakında sizlerle.
Aşk…
İçerik Tablosu
Böğürtlenli Turta (Licaba) Tarifi İçin Malzemeler
3 yumurta
yarım bardak süt
Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 poşet kabartma tozu
1 su bardağı kuru yaban mersini
2,5 – 3 su bardağı un
Böğürtlenli Turta (Licaba) Tarifi nasıl yapılır?
1 ila 3 yumurtayı şekerle şeker tamamen eriyene ve karışım beyaz olana kadar çırpın.
2- Yarım su bardağı süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip tamamen karışana kadar karıştırın.
3- Elenmiş unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin.
4- Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde kuru yaban mersini ekleyin ve hafifçe karıştırın.
5- Muffin kağıtlarını kalıba yerleştirin. Hamuru kağıt bardaklara bölün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]